{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Izdavanje biometrijskih pasoša je veliki iskorak"

F
16.10.2009. u 16:52
0
4
"Izdavanje biometrijskih pasoša je veliki iskorak"
0
"Izdavanje biometrijskih pasoša je veliki iskorak"
Ambasador Dimitris Kourkoulas, šef Delegacije Evropske komisije (EK) u Bosni i Hercegovini, sastao se danas u Banjoj Luci sa Sinišom Macanom, direktorom Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH - IDDEEA.
Razgovarano je o sigurnosti sistema izdavanja identifikacionih dokumenata, što je jedan od uvjeta za liberalizaciju viznog režima za Bosnu i Hercegovinu.

Ambasador Kourkoulas je posjetio i Centar za skladištenje, personalizaciju i transport dokumenata u kojem se vrši personalizacija biometrijskih pasoša i organizira njihova distribucija u nadležne MUP-ove.

"Znam da je sistem biometrijskih pasoša pokrenut u BiH i moram reći da mi je drago da je moguće podnijeti zahtjev za biometrijski pasoš u svim uredima MUP-a u cijeloj BiH. Također sam saznao da će izdavanje prvih biometrijskih pasoša početi već u ponedjeljak, što je veliki iskorak u procesu liberalizacije viznog režima. Evropska komisija će učiniti sve što može da ubrza proces ocjene funkcionalnosti sistema izdavanja pasoša kao i ocjene preostalih uvjeta kako bi se postigao važan cilj bezviznog putovanja za sve građane BiH ", rekao je ambasador Kourkoulas, saopćila je IDDEEA.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: