{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Izdavanje biometrijskih pasoša je veliki iskorak"

F
16.10.2009. u 16:52
0
4
"Izdavanje biometrijskih pasoša je veliki iskorak"
0
"Izdavanje biometrijskih pasoša je veliki iskorak"
Ambasador Dimitris Kourkoulas, šef Delegacije Evropske komisije (EK) u Bosni i Hercegovini, sastao se danas u Banjoj Luci sa Sinišom Macanom, direktorom Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH - IDDEEA.
Razgovarano je o sigurnosti sistema izdavanja identifikacionih dokumenata, što je jedan od uvjeta za liberalizaciju viznog režima za Bosnu i Hercegovinu.

Ambasador Kourkoulas je posjetio i Centar za skladištenje, personalizaciju i transport dokumenata u kojem se vrši personalizacija biometrijskih pasoša i organizira njihova distribucija u nadležne MUP-ove.

"Znam da je sistem biometrijskih pasoša pokrenut u BiH i moram reći da mi je drago da je moguće podnijeti zahtjev za biometrijski pasoš u svim uredima MUP-a u cijeloj BiH. Također sam saznao da će izdavanje prvih biometrijskih pasoša početi već u ponedjeljak, što je veliki iskorak u procesu liberalizacije viznog režima. Evropska komisija će učiniti sve što može da ubrza proces ocjene funkcionalnosti sistema izdavanja pasoša kao i ocjene preostalih uvjeta kako bi se postigao važan cilj bezviznog putovanja za sve građane BiH ", rekao je ambasador Kourkoulas, saopćila je IDDEEA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: