{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


“Izborni zakon i zakon o sukobu interesa – iskustva i praksa u regiji“

F
23.1.2009. u 10:58
0
0
“Izborni zakon i zakon o sukobu interesa – iskustva i praksa u regiji“
0
“Izborni zakon i zakon o sukobu interesa – iskustva i praksa u regiji“
Udruženje izbornih zvaničnika u Bosni i Hercegovini (UIZBiH), u partnerstvu s Centrom za slobodne izbore i demokratiju iz Srbije (CeSID), i GONG-om iz Hrvatske, implementira projekat pod nazivom “Izborni zakon i zakon o sukobu interesa - iskustva i praksa u regiji“ u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, zahvaljujući podršci Fonda otvoreno društvo Bosna i Hercegovina.
Cilj ovog projekta je jačanje regionalne saradnje i razmjena iskustava između Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine u vezi s izbornim zakonom i sukobu interesa.

Tokom projekta organizovana su tri regionalna sastanka, kojima su prisustvovali predstavnici državnih institucija koji se bave izbornim zakonima i pitanjima konflikta interesa i predstavnici nevladinih organizacija zemalja učesnica.

Četvrti završni sastanak će biti održan 24. januara u hotelu "Saraj" u Sarajevu, gdje će se predstaviti nove odredbe u zakonima, njihova primjena u praksi i naučene lekcije te donijeti zaključci i preporuke koji će biti dostavljeni relevantnim institucijama u sve tri države.

Cilj ovog projekta je da se iniciraju pozitivne promjene u regionu i uspostavi stalna saradnja između državnih institucija i nevladinih organizacija u regionu, saopćeno je iz Udruženja izbornih zvaničnika u Bosni i Hercegovini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: