|

Izbor najljepšeg pisma mladih u organizaciji tri pošte u BiH

Izbor najljepšeg pisma mladih u organizaciji tri pošte u BiH
0
F
FENA
27.2.2012. u 12:28
0
komentara
0

dijeljenja
Izbor najljepšeg pisma mladih u organizaciji tri pošte u BiH Foto: Ilustracija
Hrvatska pošta Mostar, zajedno s BH Poštom i Poštom Srpske, organizira izbor najljepšeg pisma mladih u BiH.
Takmičenje je dio međunarodnog takmičenja koje organiziraju Svjetska poštanska unija (UPU) i UNESCO kako bi potaknuli razvijanje umijeća pisanja te promicanje međunarodnog prijateljstva.

Pismo koje će na takmičenju predstavljati BiH odabrat će stručni žiri i poslati ga Međunarodnom uredu, gdje će ući u konkurenciju za izbor najljepšeg pisma mladih u svijetu.

Međunarodni ured je za 41. takmičenje odabrao temu "Napiši pismo sportašu ili osobi iz svijeta sporta kojoj se diviš i objasni što za tebe znače Olimpijske igre".

Na takmičenju mogu učestvovati mladi do 15 godina starosti, a otvoreno je do 20. marta. Tema je odabrana s ciljem podizanja svijesti o važnosti olimpijskog duha i promocije univerzalnih vrijednosti uz pomoć sporta. Osim toga, u 2012. godini odžavaju se i Olimpijske igre u Londonu.

Troje prvoplasiranih učenika bit će nagrađeni biciklima i novčanim nagradama (500, 300 i 200 KM) kao i njihovi nastavnici maternjeg jezika (100 KM).

Narednih sedam učenika dobit će mp4 player, a autori svih odabranih radova dobit će poklon pakete sva tri bh. poštanska operatora.

Posebna nagrada bit će dodijeljena i za najkreativniji rad. A Hrvatska pošta Mostar prigodnim darom nagradit će 5 škola iz kojih na adresu HP Mostar pristigne najveći broj pisama, te iz svake od tih škola najljepše napisano pismo.

Više informacija o takmičenju u pisanju pisama možete dobiti i putem telefona 036/445-091ili na web stranici www.post.ba.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.