Istočno Sarajevo
65

Izbio požar u minskom polju na Trebeviću

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na lijevoj strani puta prema trebevićkom tornju došlo je do požara, a problem vatrogascima predstavljaju mine s obzirom na to da je požar izbio na mjestu koje nije u potpunosti deminirano, rečeno nam je u Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi Istočno Sarajevo.

Vatrogasci su dojavu primili oko 18:30 sati, a vatra je zahvatila nisko rastinje.

Na terenu se nalaze dvije ekipe iz Profesionalne vatrogasne brigade Istočno Sarajevo, ali ne smiju pristupiti gašenju jer su informisani da mjesto na kojem gori nisko rastinje nije u potpunosti deminirano.

Vatrogasci se nalaze na obližnjem putu odakle će pristupiti gašenju požara ukoliko se on proširi. Kako su nam kazali, još uvijek čekaju informacije od deminera.

Požar nije zahvatio šumu i ne prijeti kućama, ali otežavajući faktor predstavlja činjenica da pada noć. Ipak, vatrogasci su uvjereni kako će vatra biti stavljena pod kontrolu.

"Gašenju će se pristupiti gdje je sto postotna sigurnost da nema mina. U tom dijelu su uništavane mine i dio gdje se požar širi nije deminiran", rekli su nam iz Profesionalne vatrogasne brigade Istočno Sarajevo.