{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


IZBiH osudila Lavrovo prihvatanje ordena kojim su odlikovani ratni zločinci

21.9.2018. u 22:14
151
172
IZBiH osudila Lavrovo prihvatanje ordena kojim su odlikovani ratni zločinci
151
IZBiH osudila Lavrovo prihvatanje ordena kojim su odlikovani ratni zločinci
Foto: SRNA
Islamska zajednica u BiH je zaprepaštena činjenicom da je ministar vanjskih poslova Ruske Federacije, Sergej Lavrov, prihvatio da mu se dodijeli orden kojeg su prije njega dobili presuđeni i dokazani ratni zločinci poput Miloševića, Karadžića, Mladića i Plavšić
"Građani Bosne i Hercegovine su od posjete gospodina Lavrova očekivali da ih uvjeri kako tvrdnje o tome da trenutna ruska politika na Balkanu i u Bosni i Hercegovini nije destruktivna i pristrana prema jednom narodu ili čak jednom političkom projektu unutar toga naroda. Nažalost, to se nije desilo. Naprotiv, nakon veta kojeg je Rusija uložila u Savjetu bezbjednosti kojim se tražila tek osuda zločina genocida u Srebrenici ovo je još jedno poniženje žrtava koje sigurno ne doprinosi pomirenju", saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Rijeseta

Dodaje se kako IZ ne želi vjerovati kako je svjesna odluka Lavrova i Ruske Federacije bila da se on nađe na listi sa ljudima kakvi su pred međunarodnim sudovima presuđeni ratni zločinci i da se i na taj način relativizira njihov zločin.

"Ali žrtve su tako razumjele ovaj gest i Islamska zajednica u BiH smatra svojom moralnom obavezom da na to upozori", ističe se na kraju saopćenja.

Podsjećamo, Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je danas u Banjoj Luci ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova tzv. "Ordenom Republike Srpske na ogrlici".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: