Izazvao požar i opljačkao sportsku kladionicu

F
FENA
7.11.2008. u 15:43
0
0
Izazvao požar i opljačkao sportsku kladionicu
0
Izazvao požar i opljačkao sportsku kladionicu Istočno Novo Sarajevo
Policija u Istočnom Sarajevu došla je do saznanja da je A.Š. (1973.), nastanjen u Kantonu Sarajevo, na čijem se lociranju i pronalasku intenzivno radi, izazvao požar i manju detonaciju u sportskoj kladionici "Premijer" u Istočnom Novom Sarajevu.
Kako je saopćeno iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo, u sportskoj kladionici "Premijer" u četvrtak oko 19 sati došlo je do požara i manje detonacije.

Odmah nakon dojave, na lice mjesta su izašli pripadnici krimpolicije i brzom intervencijom uspjeli spasiti dvadesetdvogodišnju radnicu te kladionice koja je bila zaključana u toaletu.

Po ovlaštenju dežurnog tužioca izvršen je uviđaj kojim su konstatovana manja oštećenja inventara te, usljed detonacije, oštećenja staklenog portala.

Prema izjavi radnice, nepoznati djelimično maskirani muškarac, ušao je u sportsku kladionicu i naredio joj da uđe u toalet, nakon čega je izazvao požar i otuđio oko 4.420 KM i dva mobilna telefona.

Na licu mjesta pronađeni su tragovi plastične flaše sa zapaljivom tečnošću koji će biti predmet vještačenja.

Operativnim radom na terenu i kontinuiranom saradnjom s Ministarstvom unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo, radnici kriminalističke policije došli su do saznanja na osnovu kojih je identifikovan izvršilac ovog krivičnog djela, navodi se u saopćenju.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: