{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izašao prvi broj magazina [email protected]

F
9.3.2008. u 09:41
0
0
Izašao prvi broj magazina [email protected]
0
Izašao prvi broj magazina FEN@info
Federalna novinska agencija-FENA objavila je prvi broj svog novog magazina [email protected], koji će izlaziti kvartalno.
Sadržaji magazina su različiti i, između ostaloga, vezani su za politički život BiH i rad njenih institucija, sportske i kulturne aktuelnosti, povijesno naslijeđe, prirodne fenomene, te reportaže iz zanimljivih predjela zemlje.

Magazin je dvojezičan, a to znači da pored jezika kojim pišu autori (hrvatski, srpski ili bosanski), postoji i prijevod na engleski.

Direktor Fene Zehrudin Isaković u uvodniku novog magazina ističe da je cilj magazina da u jednom smirenom i objektivnom tonu, kroz seriju tekstova, pokuša predstaviti BiH na što potpuniji i ozbiljniji način.

[email protected], kako ističe Isaković, također, ima cilj da pokaže Bosancima i Hercegovcima, ali i strancima da u BiH nije sve tako crno kao što to pokazuju dnevna politika i da BiH nije samo zemlja zaostalih mina, nestabilne političke situacije, siromašnih ljudi...

U ovom prvom broju [email protected], između ostalog, objavljeni su intervjui s premijerom FBiH Nedžadom Brankovićem i federalnim ministrom okoliša i turizma Nevenkom Hercegom, autorski tekst visokog predstavnika Miroslava Lajčaka, reportaža o Prenju, planini čija ljepota Hercegovinu stavlja u krug najljepših regija Evrope, te tekstovi o Hutovom blatu, Zemaljskom muzeju BiH i bh. zimskoj turističkoj ponudi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: