{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izabrano rukovodstvo Glavnog odbora SDP-a

S
28.3.2009. u 17:39
0
9
Izabrano rukovodstvo Glavnog odbora SDP-a
0
Izabrano rukovodstvo Glavnog odbora SDP-a
Danas je u Sarajevu održana konstituirajuća sjednica novog saziva Glavnog odbora Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine. Glavni odbor je usvojio Odluku o načinu i vremenu izbora u osnovnim, općinskim i kantonalnim/regionalnim organizacijama SDP-a.
Na današnjoj sjednici SDP-a tajnim glasanjem izabran je Generalni sekretar, rukovodstvo Glavnog odbora, članovi predsjedništva kao i potpredsjednici SDP-a.

Za Generalnog sekretara izabran je Nermin Nikšić. Za predsjednika Glavnog odbora Svetozar Pudarić, a za potpredsjednike/ce Jasmin Imamović, Željka Bošnjak, Hakija Meholjić i Vesna Nemec Klisura.

Novoizabrani potpredsjednici SDP-a su Željko Komšić, Mirsad Đapo, Damir Hadžić, Mira Ljubijankić i Denis Bećirević.

Za članove predsjedništva SDP-a izabrani su Karlo Filipović, Mirza Kušljugić, Alija Behmen, Damir Mašić, Saša Magazinović, Hasan Bećirović, Hamdija Lipovača, Nada Mladina, Slobodan Popović, Samira Avdić, Besima Borić, Tomo Vidović i Lidija Korać.

Na tragu referata predsjednika SDP-a , "Promjena za BiH", usvojenog na proteklom Kongresu, Glavni odbor je danas, također, raspravljao o ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Koncept "Promjena za BiH" sadrži tri grupe reformi, od kojih se prva odnosi na povratak povjerenja u institucije, vladavinu prava i moralnu obnovu, a druga na proizvodnju, poreski sistem i fiskalne reforme, dok se treća grupa odnosi na javnu potrošnju, posao i socijalnu pravdu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: