{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izabrani novi predsjednik, potpredsjednica i sekretar Glavnog odobora SBB BiH

F
12.10.2015. u 17:39
0
30
Izabrani novi predsjednik, potpredsjednica i sekretar Glavnog odobora SBB BiH
0
Izabrani novi predsjednik, potpredsjednica i sekretar Glavnog odobora SBB BiH
Na sjednici Glavnog odbora Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH, koji je održan u subotu, pored usvojenih zaključaka o aktuelnoj političkoj situaciji, jednoglasno je izabran novi predsjednik Glavnog odbora, potpredsjednica Glavnog odbora, kao i novi generalni sekretar SBB-a.
Za novog i drugog po redu predsjednika Glavnog odbora SBB-a izabran je Husein Čepalo. Rođen 18. februara 1951. godine u Prušću, Općina Donji Vakuf, Čepalo je u svojoj karijeri kao prosvjetni radnik predavao u školama u Zenici, Travniku, Bugojnu i Kupresu, te trenutno radi u Gimnaziji Bugojno gdje predaje latinski jezik.

Kao društveno angažovan član svoje zajednice i predsjednik Kulturnog društva Bošnjaka “Hasan Kjafija Pruščak“ organizirao je mnoge kulturne manifestacije, te se bavio istraživanjem duhovne i kulturne historije uskopaljske doline. Tokom agresije na BiH služio je svojoj zemlji kao pripadnik Armije R BiH i Patriotske Lige.

Nova potpredsjednica Glavnog odbora SBB-a je trenutna zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Vesna Švancer. Rođena u Zenici 1971. godine u klasičnoj porodici zeničkog metalca. Završila je Srednju ekonomsku školu i trenutno je apsolvent na Pravnom fakultetu u Sarajevu.

Kao samohrana majka pridružila se SBB-u kako bi mogla aktivno dati svoj doprinos u rješavanju problema svih građana u BiH. Izabrana je 2014. godine kao kandidatkinja SBB-a u Predstavnički dom Parlamenta FBiH.

Ismir Jusko 'Švabo' jednoglasno je izabran za novog generalnog sekretara SBB-a. Iako je 1971. godine rođen u Njemačkoj, sa šest godina se vraća u BiH, gdje od 1977. do danas bilježi izuzetne sportske, obrazovne i profesionalne uspjehe.

U Sarajevu diplomirao i magistrirao na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja. Trenutno završava doktorski studij u oblasti ljudskih resursa. Tokom dugogodišnje profesionalne karijere bio je zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova BiH kao komandir Specijalne jedinice Policije. Od 1996. do 2007. radio je kao šef Obezbjeđenja i šef Tima za antiterorizam Ambasade SAD u Sarajevu.

Na period od tri godine angažovan od firme Sword Security na poziciju potpredsjednika Uprave kompanije i direktora poslovne jedinice Sarajevo. Početkom 2013. godine zaposlen u Ministarstvu sigurnosti BiH na poziciju savjetnika ministra, te nedugo nakon toga imenovan na mjesto šefa Kabineta direktora Agencije za policijsku podršku. Na Općim izborima u BiH 2014. godine izabran u Skupštinu Kantona Sarajevo, gdje obavlja dužnost zamjenika šefa Kluba poslanika SBB-a, saopćeno je iz Press centra SBB-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: