BiH
4

Iz Zenice 500 paketa za djecu povratnike u Stocu i Čapljini

FENA
Zenica
Zenica
Volonteri iz Zenice danas će u povratničkim naseljima općina Stolac i Čapljina podijeliti 500 paketa za djecu i omladinu.

Akcija „Vratimo osmijeh i nadu mladima Hercegovine“ realizovana je proteklih 40 dana među zeničkim osnovcima i srednjoškolcima.

Organizator akcije Asocijacija "Mostovi prijateljstva BiH - Zenica" i na ovaj način želi graditi mostove prijateljstva i uspostaviti nova prijateljstva između mladih u BiH.

Uz podjelu poklon paketa u kojima su školski pribor, odjeća i igračke, Asocijacija će zajedno s domaćinima organizirati i kulturno - sportski program u povratničkim naseljima u Stocu i Čapljini.

Učesnici u programu bit će kulturno-umjetnička društva "Plamen Pehare" i "Slapovi Orahovica" koja će izvesti folklorne igre naroda BiH.

Tokom današnje posjete povratničkim naseljima u općinama Stolac i Čapljina bit će odigrane revijalne malonogometne utakmice.

I medicinska ekipa Doma zdravlja iz Zenica otputovala je u povratnička naselja u Stolac i Čapljinu kako bi lokalnom stanovništvu pružila usluge mjerenja šećera u krvi i krvnog pritiska.