|

Iz ViK-a tvrde: Voda u Sarajevu je ispravna za piće i svakodnevno se kontroliše

Iz ViK-a tvrde: Voda u Sarajevu je ispravna za piće i svakodnevno se kontroliše
17
Piše: N. N.
7.2.2017. u 12:57
92
komentara
17

dijeljenja
Iz ViK-a tvrde: Voda u Sarajevu je ispravna za piće i svakodnevno se kontroliše Foto: Arhiv/Klix.ba
Povodom informacija o neispravnosti vode za piće u Sarajevu, koje su se pojavile na društvenim mrežama, iz KJKP Vodovod i kanalizacija (ViK) obavještavaju građane da je voda u sistemu javnog vodosnabdijevanja zdravstveno ispravna.
KJKP ViK d.o.o. Sarajevo svakodnevno (i vikendima i praznicima) vrši kontrolu fizičkog, hemijskog i mikrobiološkog kvaliteta vode i svi dobiveni rezultati potvrđuju da je kvalitet vode u skladu sa zahtjevima Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće i da se slobodno može koristiti.

"Građani koji sumnjaju u ispravnost vode se mogu direktno obratiti službi u ViK-u koja je nadležna za kontrolu kvaliteta vode na telefon 033/440-024 ili dispečeru na telefon 033/210-707. Nadležna služba će po svakom pozivu građanima pružiti potrebne informacije i izvršiti analize uzoraka vode uzetih na adresi građana. Ukoliko postoji sumnja u kvalitet vode, građani se, osim ViK-u, mogu obratiti i Zavodu za javno zdravstvo Kantona Sarajevo", kažu za Klix.ba iz ViK-a.

Dodaju da je voda u Sarajevu takvog kvaliteta da predstavlja neprocjenjivu vrijednost za cijeli grad.

"Molimo građane da nam pomognu da sačuvamo njenu vrijednost, radi nas samih, kao i radi budućih generacija. Da bismo to postigli, moramo svi imati tačne informacije i ne dopustiti da nas razne neprovjerene i netačne informacije ometaju u radu", kažu na kraju iz ViK-a.
Prijavi grešku


Komentari (92)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...