{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Iz Švedske donacija u opremi i lijekovima za bolnicu "Dr. Irfan Ljubijankić"

F
2.10.2014. u 13:06
123
1
Iz Švedske donacija u opremi i lijekovima za bolnicu "Dr. Irfan Ljubijankić"
123
Iz Švedske donacija u opremi i lijekovima za bolnicu "Dr. Irfan Ljubijankić"
Iz švedskih gradova Geteborga, Halmstada i Jönköpinga sinoć je stigla donacija u medicinskoj opremi i lijekovima za Kantonalnu bolnicu dr. Irfan Ljubijankić u vrijednosti većoj od 200.000 konvertibilnih maraka.
Među opremom su se našli i 25 modernih bolničkih kreveta sa kompletnom opremom i bolesničkim stolićima, više od 30 invalidskih kolica, pomagala za kretanje, 100 strunjača i aparati za vježbanje, 100 masažnih dušeka, inkubatori, stotine kutija hrane za bebe i kutija lijekova i ostali potrebni medicinski materijal.

"Požrtvovani građani naše dijaspore nisu žalili vremena i sredstava da sakupe ovu vrijednu donaciju i da je dopreme na uslugu svojim sunarodnjacima u Bosni i Hercegovini. Donacija najvećim dijelom dolazi iz bolnice 'Mary Lise' Rehabilitacioni centar Spenshult u Švedskoj", saopćeno je iz Stranke dijaspore BiH.

Konvoj je dopratio Mujo Metaj, predstavnik udruge "Aktivitet Centar Sedef" Halmstad i aktivista Stranke dijaspore BiH u Švedskoj te Alvid Talundžić, predstavnik Džemata Geteborg.

U Bihaću su ih dočekali predsjednik Kantonalnog odbora Stranke dijaspore BiH Meho Rekić, predsjednik Općinskog odbora SD BiH Ervin Bukić i aktivisti SD BiH.

Predstavnike SD BiH i bh. dijaspore iz Švedske primio je direktor Kantonalne bolnice dr. Hajrudin Havić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: