{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Iz Švedske donacija u opremi i lijekovima za bolnicu "Dr. Irfan Ljubijankić"

F
2.10.2014. u 13:06
123
1
Iz Švedske donacija u opremi i lijekovima za bolnicu "Dr. Irfan Ljubijankić"
123
Iz Švedske donacija u opremi i lijekovima za bolnicu "Dr. Irfan Ljubijankić"
Iz švedskih gradova Geteborga, Halmstada i Jönköpinga sinoć je stigla donacija u medicinskoj opremi i lijekovima za Kantonalnu bolnicu dr. Irfan Ljubijankić u vrijednosti većoj od 200.000 konvertibilnih maraka.
Među opremom su se našli i 25 modernih bolničkih kreveta sa kompletnom opremom i bolesničkim stolićima, više od 30 invalidskih kolica, pomagala za kretanje, 100 strunjača i aparati za vježbanje, 100 masažnih dušeka, inkubatori, stotine kutija hrane za bebe i kutija lijekova i ostali potrebni medicinski materijal.

"Požrtvovani građani naše dijaspore nisu žalili vremena i sredstava da sakupe ovu vrijednu donaciju i da je dopreme na uslugu svojim sunarodnjacima u Bosni i Hercegovini. Donacija najvećim dijelom dolazi iz bolnice 'Mary Lise' Rehabilitacioni centar Spenshult u Švedskoj", saopćeno je iz Stranke dijaspore BiH.

Konvoj je dopratio Mujo Metaj, predstavnik udruge "Aktivitet Centar Sedef" Halmstad i aktivista Stranke dijaspore BiH u Švedskoj te Alvid Talundžić, predstavnik Džemata Geteborg.

U Bihaću su ih dočekali predsjednik Kantonalnog odbora Stranke dijaspore BiH Meho Rekić, predsjednik Općinskog odbora SD BiH Ervin Bukić i aktivisti SD BiH.

Predstavnike SD BiH i bh. dijaspore iz Švedske primio je direktor Kantonalne bolnice dr. Hajrudin Havić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: