Nakon današnjeg incidenta
222

Iz "Sarajevo taxija" traže od policije da hitno riješe problem nelegalnih taksista

A. B.
Kolektiv "Sarajevo taxija" uputio je zahtjev Ministarstvu unutrašnjih poslova KS (MUP KS) da se hitno tijši nelegalnio rad u oblasti taksi prijevoza.
Kako su naveli iz Uduženja "Sarajevo taxi", povod za ovakav zahtjev je bio današnji incident na Željezničkoj stanici kada su, kako tvrde, tri nelegalna taksi vozača pretukla i nanijela teške tjelesne povrede vozaču "Sarajevo taxija".

"Naime, situacija već duže vrijeme prijeti da eskalira, što se danas i desilo, imajući u vidu da je na taksi stajalištima Autobuska i Željeznička stanica, Aerodrom kao i na ostalim lokacijama u gradu, veliki broj nelegalnih taksi vozača, koji konkretno prave probleme, te se pored nelegalnog taksi prijevoza bave raznim kriminalnim radnjama", naveli su iz Udruženja "Sarajevo taxi".

Zahtjev
Zahtjev "Sarajevo taxija" koje su uputili MUP-u KS (Foto: Klix.ba)

Kako su istakli, shodno nelegalnom radu na navedenoj lokaciji, obraćali su se policijskoj stanivi "Novo Sarajevo" u više navrata s obzirom na to da na području Autobuske i Željezničke stanice imaju velike probleme.

"Ti problemi su prouzrokovani čak i od penzionisanih policijskih službenika koji na osnovu svog radnog staža imaju 'zaštitu i leđa' bivših radnih kolega, dok je počinilac današnjeg krivičnog djela - nanošenje teških tjelesnih povreda, izvjesni Kapo i sam registrovani prestupnik u policijskoj evidenciji po ovom osnovu", poručili su iz Udruženja "Sarajevo taxi".

Podsjećamo, danas je u poslijepodnevnim satima na Željezničkoj stanici pretučen vozač "Sarajevo taxija" koji je prevezen na KCUS na utvrđivanje tjelesnih povreda.

Redakciji portala Klix.ba su se obratile njegove kolege koje su tvrdile da mu je povrede nanio nelegalni vozač taksija.