200 poklona za osmijehe na licima
0

FOTO / Iz OŠ Grbavica I paketićima obradovali djecu u Srebrenici

Klix.ba
Predstavnici Vijeća učenika, Vijeća roditelja i Nastavničkog vijeća Osnovne škole Grbavica I posjetili su Srebrenicu i djeci iz povratničkih porodica uručili 200 poklona.

Nastavnici i roditelji ove sarajevske škole već pet godina zaredom realizuju humanitarne projekte pomoći djeci na području Istočne Bosne.

Svi učenici uz pomoć svojih roditelja napravili su po svom izboru pakete, a u njima su se nalazili školski pribor, odjeća, obuća, sredstva za higijenu, slatkiši, hrana i igračke.
"Ovo je još jedan primjer da daljina nikad nije, niti će bit razlog da humanost i prijateljstvo između djece, ma gdje ona bila, nestane", poručuju iz OŠ Grbavica I.

"U toku naše posjete Prvoj osnovnoj školi u Srebrenici srdačno su nas dočekali, a učenici su sa osmijehom na licu preuzimali pakete. Toliko sreće i sjaja u njihovim očima izazvali su paketi koje su im poslali njihovi prijatelji iz Sarajeva. Mala dječija srca, bar na trenutak, bila su sretna i znala su da nisu sama i da neko misli na njih. Posjetili smo i memorijalni centar 'Potočari' i osjetili kako je to kad tuga i bol nadjačaju čovjeka. Nakon naše posjete želimo poručiti svim ljudima: Dođite, vidite, posjetite, žalite i djelujte", navode predstavnici OŠ Grbavica I i nadaju se ostvarenju zajedničkog cilja - da što više djece s osmijehom na licu i nadom u srcu dočeka Novu godinu.