|

Iz OPEC-a osam miliona dolara za obnovu 700 stambenih objekata u BiH

Iz OPEC-a osam miliona dolara za obnovu 700 stambenih objekata u BiH
0
F
FENA
19.10.2007. u 12:34
0
komentara
0

dijeljenja
Iz OPEC-a osam miliona dolara  za obnovu 700 stambenih objekata u BiH
Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH u saradnji s Ministarstvom finansija i trezora BiH te entitetskim ministarstvima za finansije i ministarstvima za pitanja izbjeglica i raseljenih osoba, Vladom Republike Srpske i Distrikta Brčko, uspješno je završilo pregovore s OPEC Fondom za razvoj o finansijskoj pomoći u realizaciji projekta "Održivi povratak izbjeglica i raseljenih osoba - obnova stambenog fonda".
Projekt će biti realiziran na cijeloj teritoriji BiH, a prema procjeni bit će obnovljeno oko 700 povratničkih domova. Vrijednost ovog projekta je osam miliona američkih dolara, a finansirat će ga OPEC Fond za razvoj.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH u saradnji s entitetima i Brčko Distriktom izradilo je projektnu dokumentaciju, studiju izvodljivosti i usaglasilo finansijski aranžman s OPEC Fondom za razvoj, koji daje veliki doprinos rješavanju problema izbjeglica u BiH.

OPEC Fond je pozitivno ocijenio projekt i studiju izvodljivosti, koji zadovoljavaju najstrožije kriterije Evropske unije (EU). Također, iz Fonda je najavljeno da će saradnja biti nastavljena, nakon realizacije i ovog projekta, saopćeno je iz Kabineta ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Safeta Halilovića.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.