BiH
37

Iz općine Bosanska Gradiška upućena humanitarna pomoć u Maglaj

FENA
Iz Gradiške je danas upućena humanitarna pomoć poplavljenom stanovništvu Maglaja.
Foto: SRNA
Foto: SRNA

Načelnik općine Bosanska Gradiška Zoran Latinović rekao je da na ovaj način pokazuju solidarnost s građanima Maglaja, ali i spremnost za saradnju sa svim općinama.

Maglajlijama iz Bosanske Gradiške u humanitarnoj pomoći ide 40 ležaja, koje je osiguralo preduzeće Lion, koje se bavi proizvodnjom namještaja i trgovinom, kao i hrana, sanitetski i higijenski materijal i sredstva, te prehrambeni proizvodi za poplavama ugroženo stanonivštvo.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Latinović podsjeća da je općina Bosanska Gradiška među prvima uputila pomoć i poplavljenim općinama u RS-U, Doboju, Bijeljini i Bosanskom Šamcu, a sada i općini Maglaj u Federaciji BiH.

"Na ovaj način pokazali smo humanost i solidarnost s građanima Maglaja u želji da bar na neki način pomognemo njegovim stanovnicima nakon katastrofalne poplave, ali i da ovo bude prilika za dalje jačanje pomirenja i solidarnosti među narodima na prostoru BiH", rekao je Latinović.

Općina Bosanska Gradiška, naveo je, poduzima napore za saradnju i s općinama u BiH, ali i u prekoraničnoj saradnji s lokalnim zajednicama u susjednoj Hrvatskoj, sve s ciljem ubrzanog razvoja i evropskim perspektivama ovog prostora.