BiH
0

Iz OHR-a predali Vladi RS-a pojašnjenje Lajčakovih odluka

FENA
Zamjenik visokog predstavnika u BiH Ivan Bušniak predao je danas članovima kabineta predsjednika Vlade Republike Srpske Milorada Dodika pojašnjenja visokog predstavnika u vezi s najnovijim odlukama donijetim u petak, navodeći da se iz tih objašenja jasno vidi da nema nijednog razloga da se mijenja odluka Miroslava Lajčaka.

Bušniak je u izjavi novinarima kazao da taj dokument jasno pokazuje ono što je visoki predstavnik Miroslav Lajčak ponavljao da u njegovoj odluci nema ništa što je usmjereno protiv ili na štetu RS-a.

OHR je ubijeđen da je diskusija koja se pojavila u RS-u u vezi s odlukama visokog predstavnika bila emotivna i burna, a stiče se utisak i da pojedinci nisu čak ni pročitali odluki niti se upoznali o Lajčakovim mjerama.

"Smatramo da su sve te stvari raščišćenje na vrlo jasan način tako da bi svakom ko želi da to shvati bilo jasno da odluke nisu protiv bilo koga niti ijednog od tri konstitutivna naroda", rekao je Bušniak navodeći da Lajčakove mjere nisu usmjerene ni na ograničavanje entitetskog glasanja.