{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Iz Novog Sada za Narodnu biblioteku Srebrenica 2.950 knjiga

F
16.4.2018. u 22:28
7
78
Iz Novog Sada za Narodnu biblioteku Srebrenica 2.950 knjiga
7
Iz Novog Sada za Narodnu biblioteku Srebrenica 2.950 knjiga
Foto: FENA
Delegacija Gradske biblioteke iz Novog Sada danas je uručila Narodnoj biblioteci Srebrenica 2.950 knjiga koje su prikupljane tokom akcije „Knjiga za Srebrenicu“.
Knjige je uručila delegacija u kojoj su bili Aleksandar Petrović, pomoćnik gradonačelnika Novog Sada, Todor Brzak, iz službe protokola Grada Novog Sada i predsjednik Nadzornog odbora Gradske biblioteke, zatim Dragan Kojić, direktor Gradske biblioteke u Novom Sadu i Dragomir Ljubinac, koordinator akcije "Knjige za Srebrenicu".

"Knjige koje smo danas poklonili su jednim dijelom lektire za djecu, a vodili smo se time da prikupimo naslove koji se izučavaju kao školska lektira, zatim beletristika i knjige koje pripadaju stručnoj literaturi", kazao je Dragan Kojić, direktor Gradske biblioteke u Novom Sadu.

Direktorica Narodne biblioteke Srebrenica Jovana Rakić zahvalila im je uime građana i korisnika na poklonjenim knjigama.

"Knjige će u narednom periodu biti dostupne na korištenje našim čitaocima", rekla je Rakić.

Načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić kaže da ga raduje brzina kojom je realizovana akcija "Knjiga za Srebrenicu".

"Uzajamnim posjetama Vojvodini stekli smo nove prijatelje. Bitno je da budemo otvoreni prema našim prijateljima. Ovo je jedan vid saradnje, a mi ćemo se u narednom periodu prebaciti i na druge vidove saradnje. Mi pokušavamo da Srebrenicu predstavimo onakvom kakva ona zaista jeste, a to je mjesto gdje zajedno žive Bošnjaci i Srbi", rekao je načelnik Općine Srebrenica.

Knjige Narodnoj biblioteci Srebrenica poklonile su ustanove, institucije i pojedinci iz Novog Sada i Zrenjanina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: