Politički presedan
873

Iz Naroda i pravde pohvalili odluke drugih partija: Počnimo izlaziti iz svojih uskostranačkih interesa

Klix.ba
Narod i pravda smatra da je jučerašnji odličan i vrlo potreban prijedlog zakona o iseljeništvu Bosne i Hercegovine (bh. dijaspori), koji je u proceduru uputio Dennis Gratz, jedan je od pozitivnih primjera kako političari treba i mogu da rade u interesu građana BiH.

"Ovaj primjer nije usamljen, bez obzira koliko naša politička scena na momente bila mračna. Odluka Vlade Federacije koja je na svojoj 147. sjednici usvojila inicijativu o zabrani izvoza trupaca iz Bosne i Hercegovine radi obezbjeđenja sirovine za domaće drvopreradivače, što smatramo izuzetno bitnim za naš drvni sektor i privredu u cjelosti, zatim odluka Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) koja je tražila smjenu njihovog člana Seada Jakupovića, koji nije dozvolio zatupnicima Demokratske fronte (DF) i Stranke demokrtske akcije (SDA) da na posljednjoj sjednici OV Prijedor repliciraju odborniku SNSD-a nakon njegove inicijative za sankcioniranje organizatora Dana bijelih traka u Prijedoru, kao i akcija antikorupcionog tima SPUS-a koji je otkrio neregularnosti , upozoravajući na nepotizam prilikom zapošljavanja dva asistenta čiji su roditelji uposlenici Pravnog fakultetu Univerziteta u Sarajevu, svjetli su primjeri kako treba da izgledaju politika i društveni angažman u BiH", poručili su iz Naroda i pravde.

Ističu da građani BiH vape za političarima i aktivistima koji će istinski biti u službi građana i čije će odluke i zakonska rješenja život svakog Bosanca i Hercegovca činiti boljim i pravednijim.

"Narod i Pravda, smatrajući da našu državu možemo unaprijediti samo zajedničkim snagama, bez obzira na razlike, snažno podržava svaku dobru incijativu utemeljenu na univerzalnim principima pravde, boljeg kvaliteta života i rješavanja svakodnevnih problema građana, što i jeste osnovni cilj politike i političara. Pozivamo i druge da podrže sva ona rješenja koja našu zemlju vode naprijed, bez obzira iz koje opcije dolazili i da budemo jedinstveni u našem radu koji na svakodnevnoj osnovi, i na mikro kao i na makro planu, doprinesu tome da se u Bosna i Hercegovini bolje živi, i da što manje ljudi napusti svoju domovinu u potrazi za boljim životom", saopćili su iz Naroda i pravde.

Sve političke aktere pozivaju da se stave u službu naroda i da svoj posao rade pošteno, pravedno i kvalitetno, u interesu građana prije svega. Na tom putu, Narod i Pravda će, ističu, uvijek biti snažan i iskren partner podrške, ali i zajedničkog rada.