Za najugroženije
3

Iz Mostara krenula podjela 45 tona brašna za najugroženije u BiH

G. Š.
Zbog teškog stanja koje je izazvala pandemija koronavirusa u Bosni i Hercegovini mnogima je ugrožena i životna egzistencija, zbog čega i humanitarne organizacije pojačano prikupljaju i djele pomoć najugroženijima.

Tako su solidarizirajući se s najosjetljivijim skupinama stanovništva članovi Moto i Sportskog kluba United Tribuns s prijateljima organizovali veliku akciju podjele brašna računajući kako je to osnovna životna namirnica.

Jedan od inicijatora ove humane akcije Sado Seferović nam je kazao kako su on i suosnivači kluba Armin i Nermin Ćulum veliku količinu brašna kupili vlastitim sredstvima, a doznavši za koju namjenu brašno kupuju pridružio im se i vlasnik kompanije gdje su kupovinu dogovorili .

‘Osigurali smo 45 tona brašna koje sa našim članovima djelimo svakog petka po gradovima širom Bosne i Hercegovine ’’, kaže Seferović za Klix.ba.

Naglasio je kako je ovo vrijeme kad svi trebaju pokazati senzibilitet i solidarnost te pomoći onako kako mogu da se teško stanje prevaziđe sa što manje negativnih posljedica.

Tako su jučer u Mostaru podijelili dvije tone brašna, kao i prošle sedmice, od kuda je cijela humana priča i potekla. Posjetili su naselje Bafo gdje živi većinskom socijalno ugroženo stanovništo, a potom je podjela brašna nastavljena u gradskoj zoni i naselju Blagaj.

Znajući da su osobe kojima je pomoć potrebna slabije fizičke snage, jer se uglavnom radi o penzionerima i samohranim majkama, momci iz navedenog kluba su poklanjano brašno nosili na kućne adrese što je posebno obradovalo one koje su oni posjetili.

‘’Razmišljali smo da osigurano brašno ustupimo nekoj humanitarnoj organizaciju, ali smo onda shvatili da i oni imaju jako puno posla u ovo vrijeme, a s druge strane smo htjeli biti sigurni da je svaka vreće došla u prave ruke’’, pojasnio je Seferović. Lijepo je pomagati, kaže on, a tko ne vjeruje, kako poručuje neka proba.