Demantirali navode
20

Iz Hayata reagirali na Konakovićeve tvrdnje o povezanosti s EYOF-om

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Nakon što je predsjedavajući Skupštine KS-a Elmedin Konaković izrazio sumnje u regularno trošenje novca građana tokom organizacije EYOF-a koji je u februaru održan u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, reagirali su iz Hayata.

Konaković je na pitanje šta zna o firmi koja je dobila tender je kazao da je navikao na medijske napade.

"Ali sada se iz TV kuća i portala napada jer su plaćeni budžetskim novcem. To Hayat vodi bjesomučnu kampanju protiv Vlade KS i nas pojedinaca. Neka rade za svoj groš, ali da budu plaćeni budžetskim novcem, nema smisla i na to nećemo šutjeti. To je jedan cjelokupan aranžman - kampanja stranci, TV prijenosi i sve ostalo. Vrlo je to sumnjivo", rekao je Konaković.

"Evidentno je da je Elmedin Konaković primjer prednje istaknutih političara, te je koristeći Vaš medijski prostor, zloupotrebljavajući poziciju predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj se nalazi, iznio niz neutemeljenih konstrukcija, kleveta i lažnih navoda o Hayat televiziji. Konaković medije koji se usude ukazati na propuste, nepravilnosti ili nezakonitosti u njegovom radu naziva propagandnim kućama koje su politički određene i plaćene da navodno zastupaju stranačke stavove i interese. Konaković krajnje neutemeljeno i u svojstvu vrhunskog demagoga dovodi javnost u zabludu, navodima kako je TV Hayat između ostalog medij 'plaćen budžetskim novcem' za svoje audiovizuelne sadržaje. Javno pozivamo Konakovića da objavi kada i od koga je Hayat 'plaćen budžetskim novcem", poručili su iz Hayata.

Osvrnuli su se i na Konakovićeve navode o tome da Hayat vodi bjesomučnu kampanju protiv Vlade KS-a i "nas pojedinaca.“

"Hayat apsolutno demantuje izneseno i ističe da ne vodi nikakvu kampanju protiv Vlade niti protiv bilo kojih pojedinaca. Svi sadržaji Hayatovih medija su dostupni i lako je uvjeriti se u to. Premijer Kantona Edin Forto, kao i nekoliko ministara iz aktuelnog saziva Vlade, imali su priliku gostovati u našim programima, govoriti o svom radu i planovima a što je Hayat praktikovao u svom radu a i prema svim sazivima vlada", saopćili su.