{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Iz harema Begove džamije hajka na profesore FIN-a?

S
17.6.2011. u 10:39
0
62
Iz harema Begove džamije hajka na profesore FIN-a?
0
Iz harema Begove džamije hajka na profesore FIN-a?
Ukoliko se ostvari plan neformalne inicijative '3 sevval', u haremu Begove džamije na treći dan Bajrama, 1. septembra, organiziraće se masovni skup s kojeg se planira krenuti u otvorenu hajku na 'neposlušne' profesore Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, saznaje magazin "Slobodna Bosna".
Magazin "Slobodna Bosna" došao je u posjed pisma koje potpisuje neformalna inicijativa '3. sevval' i u kojem je treći dan Bajrama, 3. ševval 1432. godine, označen kao dan konačnog obračuna sa profesorima na Falultetu islamskih nauka u Sarajevu, kojeg su nazvali “sjedištem sahanolizaca, bezkičmenjaka, i klimoglavaca poput Bušatlića, Hafizovića, Karića, Silajdžića, Hodžića, Fatića i inih akademika, doktora i profesora od kojih imami, hatibi, muallimi, muallime, vakifi i muslimani u BiH imaju više štete nego koristi”.

“Pozivamo sve imame, hatibe, muallime i muallime, sve vakife i dobrotvore u BiH da se u četvrtak, 1. septembra 2011., 3. ševvala 1432., odnosno trećeg dana Ramazanskog Bajrama okupimo do 12 sati u haremu Begove džamije u Sarajevu, te poslije podne-namaza organizovano krenemo prema Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu…”, stoji u otvorenom pozivu do kojeg je došao magazin "Slobodna Bosna", uz napomenu da se Inicijativni odbor obavezuje da će do 15. jula ove godine na adrese pozvanih dostaviti analize, planove, programe i zahtjeve za smjene prozvanih profesora. U inicijativi se također zahtijeva da se prozvani profesori tokom Ramazana ne raspoređuju ni na kakve dužnosti, kao i da se svi profesori koji ispunjavaju osnovne uslove za penziju hitno penzionišu.

Kako saznaje "Slobodna Bosna", sa inicijativom je upoznat i dio prozvanih profesora, ali je, kako prenose, profesori smatraju neozbiljnom. Prema saznanjima sarajevskog magazina, iza svega najvjerovatnije stoji nekolicina mladih vjeroučitelja koji se protive inicijativi ministra obrazovanja KS Emira Suljagića o skidanju ocjene iz vjeronauka iz općeg prosjeka, a uz prećutno odobravanja vrha IZ i reis-ul-uleme Mustafe ef. Cerića. Opširnije u aktuelnom broju "Slobodne Bosne".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: