{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Iz Evropske unije 180 hiljada KM za podršku reintegraciji i povratku u BiH

F
30.10.2006. u 11:51
0
0
Iz Evropske unije 180 hiljada KM za podršku reintegraciji i povratku u BiH
0
Iz Evropske unije 180 hiljada KM za podršku reintegraciji i povratku u BiH
Udruženje "Vaša prava BiH" potpisalo je ugovor s Delegacijom Evropske komisije u BiH vrijedan 92.071 eura (180.073 KM) za implementaciju projekta "Podrška pomirenju i reintegraciji povrataka u BiH kroz pružanje besplatne pravne pomoći“.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Udruženje "Vaša prava" će ovaj projekt u narednih 12 mjeseci implementirati u svojih 16 kancelarija u BiH. Cilj je doprinos održivom povratku i reintegraciji u društvo raseljenim osobama u cijeloj BiH i povratnika koji pripadaju manjinama.

Uz podršku Delegacije Evropske komisije, ovo udruženje će pružati besplatnu pravnu pomoć i na taj način omogućiti ovoj populaciji fer i pravičan pristup pravdi.

-Diskriminatorska praksa i druge poteškoće koje su na putu povratka bit će redovno praćeni, o čemu će "Vaša prava BiH" redovno izvještavati donatore i javnost. Na ovaj način ćemo omogućiti puno poštivanje i uživanje ljudskih prava za sve građane u BiH, izjavila je prilikom potpisivanja ugovora izvršna direktorica Udruženja Asja Rokša-Zubčević.

Na konkretan način pravnici Udruženja "Vaša prava BiH" će za ove kategorije korisnika redovno pružati pravne savjete, pisati razne vrste podnesaka, te zastupati pred upravnim organima i sudovima.

Pored pravnih redovno će se provoditi intenzivne informativne aktivnosti o podizanju svijesti o svim problemima povratka u BiH.

Udruženje "Vaša prava BiH" je domaće, nevladino udruženje koje pruža besplatnu pravnu pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva. Putem mreže od 16 kancelarija širom BiH i gotovo 80 uposlenih radi na jačanju vladavine zakona i razvoju civilnog društva u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: