Posjetili gradilište
21

Iz Delegacije EU u BiH obećana pomoć za izgradnju sportske dvorane u Mostaru

G. Š.
Šef Sektora za kooperaciju pri Delegaciji EU u BiH Stefan Eller je obećao financijsku pomoć izgradnji sportske dvorane u Mostaru, čiji se radovi se uz povremene opstrukcije i revidiranja projekta odvijaju preko tri decenije.
Funkcioner EU je finansijsku pomoć obećao nakon što ga je mostarski gradonačelnik Mario Kordić u Gradskoj vijećnici Mostara, prilikom posjete tom gradu, upoznao s projektima koji su realizirani u Mostaru u prethodnom periodu i onima na čijoj se implementaciji intenzivno radi.
Stefan Eller i Mario Kordić
Stefan Eller i Mario Kordić

Jedan od projekata od kojega će imati koristi svi građani Mostara, kako je Kordić objasnio funkcioneru EU, je projekt izgradnje sportsko kulturnog centra, navodeći kako se za njega trenutačno radi revizija projekta, nakon koje će biti donesene smjernice za realizaciju.

Sportska dvorana u Mostaru će, kako je objasnio, biti multifunkcionalna i korištena osim za sportske i za druge različite aktivnosti.

Kordić je Elleru govoreći o projektima u Mostaru kazao i da su završeni kolektori, te da je postavljen pročistač otpadnih voda, a gradske vlasti su predstavile i projekt zbrinjavanja mulja.

Nakon što je informisan da projekt zahtijeva određena financijska sredstva, šef Sektora za kooperaciju pri Delegaciji EU u BiH je iskazao potporu i tom projektu, ocijenivši ga značajnim ne samo za Mostar, nego i okolne gradove.

Nakon sastanka s Kordićem u Gradskoj vijećnici Eller je sa delegacijama obišao gradilišta sportske dvorane i pročistač otpadnih voda da bi se lično upoznao sa stanjem objekata.