{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Iz budžeta sarajevske Općine Novi grad 75.000 KM za prevenciju narkomanije

F
13.10.2006. u 11:00
0
0
Iz budžeta sarajevske Općine Novi grad 75.000 KM za prevenciju narkomanije
0
Iz budžeta sarajevske Općine Novi grad 75.000 KM za prevenciju narkomanije
Za projekt "Prevencija narkomaniji" Općina Novi Grad je u svom budžetu planirala 75.000 KM, dok je za veću efikasnost u borbi protiv narkomanije izdvojeno 10.000 KM za opremanje policijske stanice na lokalitetu Dobrinje.
U okviru tog projekta potpisan je i ugovor s terapijskom zajednicom u Ilijašu u iznosu 5.000 KM - za pomoć u radu te komune. Radi edukacije u vezi sa zloupotrebom droge, Općina Novi Grad je za učenike osnovnih i srednjih škola nabavila 200 knjiga autora Bore Dukanovića. Knjige će biti distribuirane školskim bibliotekama gdje pristup imaju učenici i članovi sekcija koje se bave pitanjem prevencije i borbe protiv zloupotrebe droge. U tu namjenu je iz općinskog budžeta utrošeno 2.000 KM.

Općina Novi Grad Sarajevo organizira 14. i 15. oktobra, seminare za edukaciju učenika osnovnih i srednjih škola, prosvjetnih radnika i roditelja. Prva edukacija je u subotu i nedjelju u 10.00 sati u sali Općine Novi Grad. Namijenjena je učenicima osnovnih škola Avdo Smailović, Umihana Čuvidina i Behaudin Selmanović.

Seminari za učenike, prosvjetne radnike i roditelje, u okviru projekta „Prevencija narkomaniji na području općine Novi Grad Sarajevo“ trajat će od 14. oktobra do 24. decembra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Opravdavate li blokade saobraćajnica zbog previsoke cijene goriva?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: