BiH
0

Iz budžeta sarajevske Općine Novi grad 75.000 KM za prevenciju narkomanije

FENA
Za projekt "Prevencija narkomaniji" Općina Novi Grad je u svom budžetu planirala 75.000 KM, dok je za veću efikasnost u borbi protiv narkomanije izdvojeno 10.000 KM za opremanje policijske stanice na lokalitetu Dobrinje.

U okviru tog projekta potpisan je i ugovor s terapijskom zajednicom u Ilijašu u iznosu 5.000 KM - za pomoć u radu te komune. Radi edukacije u vezi sa zloupotrebom droge, Općina Novi Grad je za učenike osnovnih i srednjih škola nabavila 200 knjiga autora Bore Dukanovića. Knjige će biti distribuirane školskim bibliotekama gdje pristup imaju učenici i članovi sekcija koje se bave pitanjem prevencije i borbe protiv zloupotrebe droge. U tu namjenu je iz općinskog budžeta utrošeno 2.000 KM.

Općina Novi Grad Sarajevo organizira 14. i 15. oktobra, seminare za edukaciju učenika osnovnih i srednjih škola, prosvjetnih radnika i roditelja. Prva edukacija je u subotu i nedjelju u 10.00 sati u sali Općine Novi Grad. Namijenjena je učenicima osnovnih škola Avdo Smailović, Umihana Čuvidina i Behaudin Selmanović.

Seminari za učenike, prosvjetne radnike i roditelje, u okviru projekta „Prevencija narkomaniji na području općine Novi Grad Sarajevo“ trajat će od 14. oktobra do 24. decembra.