{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


IZ BiH upozorava na lažne blokove za zekat

F
22.8.2011. u 16:05
0
6
IZ BiH upozorava na lažne blokove za zekat
0
IZ BiH upozorava na lažne blokove za zekat
Foto: Ilustracija
Na osnovu informacija dobijenih od članova Islamske zajednice, Ured za zekat Rijaseta Islamske zajednice u BiH upozorava muslimane u domovini i dijaspori da su se pojavile osobe koja prikupljaju zekat i sadekatu-l-fitr na lažne, falsificirane blokove Islamske zajednice, javila je danas MINA.
Ured za zekat pozvao je muslimane da prijave ovakve slučajeve svojim imamima u džematima ili direktno Uredu za zekat i da ne nasjedaju na pokušaj prevare.

Nakon pojave pojedinaca i određenih udruženja koja, protivno šerijatskim propisima, pokušavaju da zbune muslimane i prikupe sredstva zekata i sadekatu-l-fitra za neke svoje potrebe, sada imamo i pojavu još drastičnijeg kršenja, ne samo islamskih propisa, već i kriminalnih radnji određenih osoba.

Iz MINA-e podsjećaju da je jedino ispravno ispunjenje obaveze davanja zekata i sadekatu-l-fitra, davanje putem blokova za zekat i sadekatu-l-fitr, koje štampa Islamska zajednica u BiH i koji se mogu naći u svakoj džamiji u BiH kao i u bošnjačkoj dijaspori, kod imama i osoba koje su ovlaštene da vrše prikupljanje.

Ured za zekat izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim aktivnosti na promociji i prikupljanju zekata i sadekatu-l-fitra.

Ove godine, posebno tokom mjeseca ramazana, mnogo je veće interesiranje muslimana za način izvršavanja obaveze obračunavanja i davanja zekata i sadekatu-l-fitra, a dosadašnji rezultati ukazuju i na povećanje prikupljenih sredstava datih kao zekat i sadekatu-l-fitr u Bejtu-l-mal Islamske zajednice u BiH, u odnosu na prethodne godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: