{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Iz Austrije više od 1,5 miliona KM za podršku visokom obrazovanju u BiH

F
28.11.2007. u 12:28
0
0
Iz Austrije više od 1,5 miliona KM za podršku visokom obrazovanju u BiH
0
Iz Austrije više od 1,5 miliona KM za podršku visokom obrazovanju u BiH
Austrijska vlada uspješno implementira projekt "Podrška visokom obrazovanju u BiH", a vrijednost implementiranih projekata je više od 1,5 miliona KM. Projekt se finansira putem Austrijske razvojne kooperacije (Austrian Development Cooperation), putem WUS-a Austria (World University Service) kao implementatora.
U petak 30. novembra u Sarajevu bit će upriličena svečanost prezentacije rezultata i dodjeljivanja nagrada "Course Development Program +“ (CDP+) i "eLearning-eContent Program” (eCP).

Austrijski ambasador u BiH Werner Almhofer će na tom skupu uručiti nagrade najuspješnijim sudionicima i obratiti se prisutnima.

Tokom dvije godine uspješne realizacije svih projekata, putem CDP+ programa je uspješno modificirano i usklađeno s bolonjskim principima 39 kurseva na svih osam javnih bh. univerziteta.

Program u vrijednosti 600.000 KM bio je namijenjen profesorima i asistentima svih bh. univerziteta kao mjera podrške pri usklađivanju njihovih kurseva s bolonjskim standardima.

Tri najbolje ocijenjena kursa/projekta koji su imali najveći utjecaj na razvoj visokog obrazovanja kroz uspješnu izmjenu nastavnog plana i programa će na svečanosti biti nagrađena s 2.000, 1.500 i 1.000 KM. Bit će dodijeljena i nagrada od 2.000 KM za najbolji elektronski kurs.

"Ova simbolična svečanost prilika je da se istaknu pozitivni pomaci u reformi visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini i primjeni Bolonjske deklaracije na univerzitetima. U tom smislu, austrijska Savezna vlada namjerava ustrajati na opredjeljenju svrsishodne konkretne pomoći u ovoj oblasti, kao jednoj od suštinski važnih za evropski put ove zemlje“, kaže ambasador Almhofer.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: