BiH
12

Ivo Komšić obišao porodice iz Svraka, jednoj porodici uručen novčani prilog

Klix.ba
Gradonačelnik Ivo Komšić danas je obišao porodice koje su usljed aktiviranja klizišta u vogošćanskom naselju Svrake, u trenu ostale bez svojih domova. Gradonačelnik im je uručio pakete sa hranom, pogotovo za bebe, kao i pitku vodu, koje je obezbijedio Grad Sarajevo.

Komšić je juče sa načelnikom Općine Novi Grad Semirom Efendićem obišao i poplavljena područja u novogradskoj općini (Reljevo, Rajlovac i Bojnik) i najugroženijim porodicama uručio pakete sa hranom i pitkom vodom.

Reagovali su danas i uposlenici Grada Sarajeva koji su, između sebe, prikupili novčani prilog i uručili ga jednoj od nastradalih porodica naselja Svrake u Vogošći.

U želji da pomognu i ugroženim porodicama i u drugim gradovima BiH, uposlenici Grada Sarajeva nastavljaju akciju prikupljanja novčanih sredstava, hrane, flaširane vode, higijenskih potrepština, odjeće, obuće, deka i slično.

Grad Sarajevo je obezbijedio i 30 paketa za pripadnike Civilne zaštite koji su osiguravali most kod Drvenije. Također, sredstvima Grada Sarajeva će se, čim opadne vodostaj Miljacke i tim se omogući izvođenje radova, pristupiti sanaciji oštećenog dijela obale kod Ćumurija mosta.