BiH
0

Ivo Komšić: Čika Mišo je bio svojevrstan gradonačelnik Sarajlija

Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Povodom smrti Huseina Hasanija, poznatijeg među Sarajlijama kao čika Mišo, gradonačelnik Ivo Komšić kaže da je Sarajevo ostalo bez još jednog dragog sugrađanina.

"Čika Mišo, kao jedini i najpoznatiji ulični čistač cipela, bio je neizbrisiva slika Sarajeva. Više od sedam decenija živio je u Sarajevu – gradu ljubavi - koju su mu poklanjali kako rođeni ovdje tako i oni koji su se slučajno našli u ovom gradu. Čika Mišo je postao simbol ovoga grada. Prava sarajevska raja! Znao je reći da poznaje i ministre i obične radnike, svi oni dođu da, uz čišćenje cipela, i malo porazgovaraju", istaknuo je gradonačelnik.

Komšić je rekao da je čika Mišo također bio svojevrstan gradonačelnik Sarajlija, jer je zarađujući za život poštenim radom i svojom vedrinom i lijepom riječju stekao naklonost i poštovanje svojih sugrađana.

Njegovim odlaskom grad će biti prazniji. Neće ga biti tamo gdje smo znali da ćemo ga sigurno naći, na njegovom radnom mjestu u Titovoj, gdje je dolazio svakodnevno, čak i u ratna vremena, istakao je Komšić.

"Imali smo privilegiju da u našem gradu živi takav čovjek: pun nevjerovatne energije i životne radoznalosti, tople ljudskosti i istinskog zaljubljenika u ovaj grad. Zato je ova institucija znala čika Mišu obradovati i odužiti mu se ne samo priznanjem poput Zahvalnice s Poveljom Grada Sarajeva, nego nerijetko i humanom gestom", istaknuo je gradonačelnik Komšić.