BiH
1

FOTO / Ivo Josipović: Neće biti "ledenog doba" u odnosima u regiji

Anadolija
Ivo Josipović (Foto: Anadolija)
Ivo Josipović (Foto: Anadolija)
Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović u ekskluzivonom intervjuu za agenciju Anadolija rekao je danas da neće doći do "ledenog doba" u regionaloj saradnji država Zapadnog Balkana te da je optimista u pogledu toga.

"Apsolutno vjerujem u to. Temeljnica moje politike su bili bolji odnosi u regiji. Neki su se u medijima usudili, nakon par nesretnih i nespretnih izjava, konstatirati da je došlo 'ledeno doba'. Ja sam vrlo daleko od takve konstatacije. Ako pogledamo šta se zadnjih godina, pa i u posljednjih godinu dana napravilo, mislim da su pomaci vidljivi", rekao je Josipović.

On je podsjetio na brojne sporazume koji su potpisani između država regiona ukazavši da u Americi, čak, ne vjeruju da Srbija i Hrvatska imaju sporazum o vojnoj saradnji.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
"Ipak, ne smijemo biti zadovoljni. Važno je prepoznati da je to naš interes", rekao je Josipović.

Predsjednik Republike Hrvatske je, govoreći za agenciju Anadolija, kazao da granica između Hrvatske, kao nove članice Evropske unije, i ostalih država nečlanica, uključujući i BiH, "ne smije biti Kineski zid".

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
"BiH smatramo najvažnijim susjedom. Povezuju nas brojne osobne, trgovinske i kulturne veze. U etapi koja je pred nama činit ćemo sve što možemo da pomognemo i Bosni i Hercegovini da ona uskoro bude član Europske unije", kazao je hrvatski predsjednik u intervjuu za agenciju Anadolija, prvom koji je dao medijima po dolasku u Bosnu i Hercegovinu.

Cjelokupan intervju sa hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem agencija Anadolija će objaviti sutra.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija