|

Ivica Ćurić ostaje vlasnik City Centra Metalurg u Zenici

Ivica Ćurić ostaje vlasnik City Centra Metalurg u Zenici
0
Piše: I. Č.
7.7.2017. u 15:57
8
komentara
0

dijeljenja
Ivica Ćurić ostaje vlasnik City Centra Metalurg u Zenici
Postupak prodaje Metalurg City Centra u Zenici, u vlasništvu firme u stečaju NBI Ćurić, okončat će se nakon što ni trećeplasirani ponuđač Dubrovnik d.o.o. Zenica, ujedno i posljednji, nije uplatio ponuđenu cijenu.
Stečajni upravnik firme NBI Ćurić Izudin Alić potvrdio je to za Klix.ba, kazavši da je o tome obavijestio Odbor povjerilaca, a da će oni odlučiti da li će se održati nova sjednica.

"Nesporno je da nekretnina dalje mora ići u prodaju, u treću po redu, a sve će se raditi prema Zakonu o izvršnom postupku. Ovo do sada se smatra neuspješnom prodajom, niko od ponuđača nije uplatio novac. Moje je da ponovo pokrenem sve kao i prethodna dva puta", kazao je Alić, dodavši da bi u narednom mjesecu novi oglas trebalo da bude objavljen.

Podsjećamo, ni prva dva najbolja ponuđača, Cesting i Plan Gradnja, za koje se tvrdi da su bliski firmi u stečaju NBI Ćurić u vlasništvu izvršnog direktora JP Autoceste FBiH Ivice Ćurića, nisu uplatili sredstva za kupovinu nekretnine do predviđenih zakonskih rokova.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...