Treći krug
0

Ivica Ćurić ostaje vlasnik City Centra Metalurg u Zenici

Piše: I. Č.
Postupak prodaje Metalurg City Centra u Zenici, u vlasništvu firme u stečaju NBI Ćurić, okončat će se nakon što ni trećeplasirani ponuđač Dubrovnik d.o.o. Zenica, ujedno i posljednji, nije uplatio ponuđenu cijenu.

Stečajni upravnik firme NBI Ćurić Izudin Alić potvrdio je to za Klix.ba, kazavši da je o tome obavijestio Odbor povjerilaca, a da će oni odlučiti da li će se održati nova sjednica.

"Nesporno je da nekretnina dalje mora ići u prodaju, u treću po redu, a sve će se raditi prema Zakonu o izvršnom postupku. Ovo do sada se smatra neuspješnom prodajom, niko od ponuđača nije uplatio novac. Moje je da ponovo pokrenem sve kao i prethodna dva puta", kazao je Alić, dodavši da bi u narednom mjesecu novi oglas trebalo da bude objavljen.

Podsjećamo, ni prva dva najbolja ponuđača, Cesting i Plan Gradnja, za koje se tvrdi da su bliski firmi u stečaju NBI Ćurić u vlasništvu izvršnog direktora JP Autoceste FBiH Ivice Ćurića, nisu uplatili sredstva za kupovinu nekretnine do predviđenih zakonskih rokova.