BiH
0

Ivanković: Ponovno ću zatražiti usvajanje odbijenih amandmana

FENA
Zastupnik Narodne stranke Radom za boljitak Jerko Ivanković Lijanović kazao je da će na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zahtijevati prihvaćanje amandmana kojim se traži da se iz proračuna izdvoji 200 miliona maraka za troškove izlaska birača na izbore i amandmana kojim traže 500 miliona za poticaje u poljoprivrednoj i prehrambenoj proizvodnji.

Ivanković je podsjetio da su ti amandmani odbijeni na sjednici Povjerenstva za financije i proračun Zastupničkog doma BiH te dodao da će ponovno zatražiti njihovo prihvaćanje jer smatra "da je dosta kažnjavanja naroda od vladajuće koalicije".

"Nisam ni za kakve sankcije birača koji ne iziđu na izbore, već držim upravo suprotno da ih treba potaknuti i zato ću tražiti da se u proračun uvrsti amandman kojim bi se za troškove izlaska birača na izbore u proračunu trebalo izdvojiti 200.000.000 maraka za 2 miliona birača", kazao je Ivanković.

On je dodao da je amandman kojim se traži izdvajanje, odnosno poticaji za poljoprivrednu i prehrambenu proizvodnju od 500.000.000 i više nego opravdan, jer su poljoprivrednici zbog primjene CEFTA-e dovedeni u nezavidnu situaciju, a država ništa ne čini kako bi im pomogla.