{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ivanić: Za referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH sam znao da neće biti proveden

F
22.9.2017. u 13:50
48
37
Ivanić: Za referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH sam znao da neće biti proveden
48
Ivanić: Za referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH sam znao da neće biti proveden
Mladen Ivanić (Foto: Kemal Softić/Klix.ba)
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić rekao je danas da je od samog starta znao da referendum u Republici Srpskoj o Sudu i Tužilaštvu BiH neće biti proveden.
"Sve je bilo predvidivo, jasno i znano od samog starta. Činjenica da se dvije godine pokušavala sakriti odluka o tome pokazuje da je to politički kukavičluk i blamaža institucija Republike Srpske, prije svega Narodne skupštine koja je postala sredstvo koju vladajuća struktura upotrebljava", rekao je Ivanić novinarima u Sarajevu tokom pauze na konferenciji o Centralnoj banci BiH.

Istakao je da je čvrsto bio iza referenduma o danu RS-a jer je smatrao da se na tome trebaju braniti osnovni interesi.

"Za ovaj sam u samom startu znao da se neće održati jer poznajem ljude koji su o tome govorili. Jedno kažu, a drugo rade", naglasio je.

Narodna skupština Republike Srpske (NSRS) prije dvije godine usvojila je prijedlog o održavanju referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH, a za koju je predsjednik RS-a Milorad Dodik prije nekoliko dana najavio da će biti suspendirana.

Većina u NSRS-u 2015. glasala je da podržava održavanje referenduma na području RS-a s pitanjem: ''Da li podržavate neustavno i neovlašteno nametanje zakona od visokog predstavnika i međunarodne zajednice u BiH, posebno nametnute zakone o Sudu i Tužilaštvu BiH i primjenu njihovih odluka na prostoru RS''.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: