Susret sa Hajjarom
11

Ivanić: Ubrzan razvoj je najbolјi način da interne političke rasprave postanu manje važne

FENA
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić primio je danas predsjednika Islamske razvojne banke Bandara Hajjara koji prisustvuje ”Sarajevo Business Forumu”, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ivanić je zahvalio Hajjaru za učešće u promociji tog foruma jer se radi o događaju koji pomaže u pozitivnoj promjeni imidža BiH iz zemlјe političke nestabilnosti u zemlјu atraktivnu za ulaganja.

Ivanić je naglasio da je stavlјanje akcenta na ekonomiju i ubrzan razvoj najbolјi način da interne političke rasprave u BiH postanu manje važne i dodao da pozitivnoj slici o BiH doprinosi i aktivan rad na ispunjavanju uslova za članstvo u Evropskoj uniji. Na tom putu, dodao je,

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je rekao da na tom putu ohrabruje kroz pojačan interes posjetilaca i potencijalnih investitora na ”Sarajevo Business Forumu”.

Predsjednik Islamske razvojne banke informirao je Ivanića o aktivnostima te banke u čijem sastavu se nalazi 57 zemalјa članica, kao i o mogućnostima unapređenja suradnje.