BiH
0

Ivanić: Ubistvo Ivanovića je politički atentat

SRNA
Mladen Ivanić (Foto: SRNA)
Mladen Ivanić (Foto: SRNA)
Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić šokiran je ubistvom lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, ocjenjujući da je riječ o najozbiljnijem političkom atentatu u posljednje vrijeme na prostoru bivše Jugoslavije.

Ivanić je izrazio nadu da će počinioci ovog atentata biti pronađeni, kao i da će se političke prilike na Kosovu smiriti, a ne ići ka daljoj eskalaciji.

"Ivanovića sam lično poznavao jako dobro. Godinama smo imali priliku da komuniciramo i doživljavao sam ga kao čovjeka koji je imao stabilan, smiren, realan i pristup koji je bio vrlo demokratski u rješavanju problema Srba na Kosovu i Metohiji", rekao je Ivanić novinarima u Sarajevu.

On je naglasio da je bio šokiran i problemima koje je lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" imao u proteklih nekoliko godina.

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je jutros u Kosovskoj Mitrovici, kada je na njega pucao, za sada, nepoznati napadač.