BiH
0

Ivanić: Spremni smo za koaliciju sa opozicionim strankama

SRNA
Mladen Ivanić (Foto: Sarajevo-x.com)
Mladen Ivanić (Foto: Sarajevo-x.com)
Predsjednik Partije demokratskog progresa Mladen Ivanić izjavio je danas u Doboju da je PDP za nastupajuće lokalne izbore spreman na koaliciju sa opozicionim strankama u RS-u.

"Svi treba da znamo da bez jake opozicije, koja je učitelj stranci na vlasti, nema kvalitetnog parlamentarnog rada niti društveno-političke stabilnosti bilo koje države", naglasio je Ivanić nakon sastanka sa delegatima 60 opštinskih odbora PDP-a iz entiteta Republike Srpske.

Ivanić je rekao da PDP ima stručne kadrove koji mogu da obezbijede bolju, srećniju i perspektivniju budućnost građanima RS-a.

"Vrijeme je da građani RS-a jednom shvate da treba na vlasti da budu ljudi koji znaju da rade i na pravi način koriste ljudske i prirodne potencijale naše zelje, da bi time stvorili privredno-ekonomske uslove da živimo od svog rada, a da ne zavisimo od nekoga sa strane", rekao je on.

Ivanić je dodao da su potrebne demokratske promjene u RS-u radi bržeg sveopšteg razvoja i kretanja društva prema novom, savremenijem i boljem vremenu, koje je jedan od bitnih uslova za zadržavanje mladih i stručnih ljudi.

U Doboju je održan operativno-radni sastanak PDP-a s ciljem priprema za nastupajuće lokalne izbore, te razmjene mišljenja i zauzimanja konkretnih stavova u vezi koalicija i kandidata za odbornike i načelnike opština za svaku lokalnu zajednicu u RS-u.