{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ivanić: Spreman sam doći u Sarajevo, ali čekam na SNSD i SDS

F
15.6.2013. u 14:53
3
17
Ivanić: Spreman sam doći u Sarajevo, ali čekam na SNSD i SDS
3
Ivanić: Spreman sam doći u Sarajevo, ali čekam na SNSD i SDS
Foto: SRNA
Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić spreman je da se vrati na posao u Sarajevo, ali naglašava da neće uraditi ništa što ne urade i predstavnici iz SNSD-a i SDS-a.
Njemu lično su, kaže, dovoljne garancije o sigurnosti predstavnika u institucijama BiH, koje je dao direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Himzo Selimović.

"SNSD i SDS su dvije partije koje su u vlasti na nivou BiH i ako oni idu, idem i ja", precizirao je Ivanić u subotu u izjavi novinarima u Banjoj Luci ističući da je njegov stav da izabrani predstavnici vlasti treba da rade svoj posao u Sarajevu.

PDP je i predlagao, podsjetio je on, da članovi kolegija oba doma Parlamenta BiH iz reda srpskog naroda i ministri u Vijeću ministara kažu da li je ispunjen uvjet da se vrate na rad u državne organe, nakon dešavanja od 6. juna.

"Ne bih imao straha da odem", rekao je Ivanić i dodao da bi nastavio da brani interese RS jer je to, kaže, i obaveza izabranih predstavnika.

Komentirajući jučerašnju posebnu sjednicu Narodne skupštine RS-a o dešavanjima u Sarajevu, 6. juna, te to da je vladajuća većina u RS-u usvojila zaključke koje je ona predložila, predsjednik PDP-a je rekao da je obaveza predlaganja zajedničkih zaključaka dominatno bila na SNSD-u i SDS-u koji su u vlasti na nivou BiH.

"Među njima nije bilo saglasnosti. SDS je išao s nešto oštrijim zaključcima, po njihovom mišljenju, a SNSD s nešto blažim. PDP, kao opozicija - nije se opredjeljivao, insisitirali smo na zajedničkim zaključcima, ali budući da su izostali, bili smo suzdržani i podržali opozicionu partiju u RS, SDS", rekao je Ivanić.

PDP je, dodao je, svoje stavove iznio i ranije na sastanku kod predsjednika RS-a Milorada Dodika i nisu mijenjali svoj stav.

"To što je SNSD na tom sastanku imao tvrđe stavove, a nakon toga nešto blaže, to je njihov problem", zaključio je Ivanić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: