Predsjedništvo BiH
79

Ivanić se sastao sa studentima: Mladi pitali kad će prestati političke tenzije u BiH

Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić primio je danas u zgradi Predsjedništva BiH najbolјe studente svih fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Najbolјi studenti istočnog dijela Republike Srpske, među kojima je i nekolicina sa prosječnom ocjenom deset, razmijenili su sa predsjedavajućim Ivanićem mišlјenja o obrazovanju, te životu i interesovanjima mladih i studenata, ali ih je zanimalo i mišlјenje Ivanića o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj, BiH i regiji.

Interesovalo ih je i njegovo mišlјenje da li školovanje treba da nastave u zemlјi ili inostranstvu, kakva su njegova studentska i profesorska iskustva, uloga međunarodne zajednice u BiH i kada će prestati političke tenzije u BiH i regiji.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH rekao je studentima da su političari najodgovorniji za kreiranje i pozitivnog i negativnog ambijenta u zemlјi i regiji, ali da ne treba da odustanu od insistiranja na pozitivnim stvarima, među koje svakako spada i nastavak obrazovanja.

Predsjedavajući Ivanić je izrazio nadu da će oni studenti koji se odluče da dalјe školovanje nastave u inostranstvu imati priliku da svoje znanje primijene u svojoj zemlјi.

On je rekao da je značaj Univerziteta u Istočnom Sarajevu veoma bitan za razvoj Republike Srpske i da treba stvoriti uslove za dalјi razvoj ove visokoškolske ustanove.

Sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH razgovarali su Dženita Meša (Saobraćajni fakulteta Doboj), Svjetlana Tešić (Polјoprivredni fakultet Istočno Sarajevo), Miloš Tošić (Pravni fakultet Pale), Dimitrije Trifković (Odsjek historije Filozofskog fakulteta Pale), Krsto Batinić (Mašinski fakultet), Rade Božić (Fakultet poslovne ekonomije Bijelјina), Dario Balaban (Tehnološki fakultet Zvornik), Milјan Aleksić (Pravoslavni bogoslovski fakultet), Natalija Drašković (Ekonomski fakultet Pale), Aleksandar Drinić (Muzička akademija), Zorana Mandić (Elektrotehnički fakultet), Sanja Gligorić (Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta).

Prijemu su prisustvovali i prof. mr. Sandra Ivanović, prorektorica za studentska pitanja, kulturu, umjetnost i sport, doc.dr. Draga Mastilović, dekanesa Filozofskog fakulteta, prof. dr. Zoran Ljuboje, dekan Elektrotehničkog fakulteta, prof. mr. Dražan Kosorić, dekan Muzičke akademije i prof. dr. Borislav Cicović, dekan Fakulteta fizičkog vaspitanja.