{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ivanić primio akreditivna pisma ambasadorice Slovenije Nataše Vodušek

F
2.2.2006. u 15:38
0
0
Ivanić primio akreditivna pisma ambasadorice Slovenije Nataše Vodušek
0
Ivanić primio akreditivna pisma ambasadorice Slovenije Nataše Vodušek
Ministar vanjskih poslova BiH Mladen Ivanić primio je danas kopije akreditivnih pisama novoimenovane ambasadorice Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini Nataše Vodušek, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.
Ministar Ivanić je istaknuo tradicionalno dobre političke i ekonomske odnose dviju zemalja, izrazivši želju da se pitanja reguliranja socijalnog osiguranja i imovinsko pravnih odnosa između BiH i Slovenije riješe u što skorije vrijeme na obostrano zadovoljstvo. Upoznao je sugovornicu s aktualnom političkom i ekonomskom situacijom u BiH, početkom pregovora s EU o zaključivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i o dosadašnjim rezultatima pregovora o ustavnim promjenama.

Liberalizacija viznog režima za zemlje zapadnog Balkana, posebno državljane BiH, bila je jedna od tema razgovora. S obzirom da je najavljen razgovor na ovu temu tokom predsjedanja Republike Austrije Evropskom unijom, ministar Ivanić je izrazio nadu da će Slovenija kao članica Evropske unije podržati nastojanja BiH u ovom procesu.

Ambasadorica Vodušek je izrazila spremnost svoje zemlje za nastavkom pružanja pomoći BiH na njenom putu ka euroatlantskim integracijama te u vezi s bilateralnim pitanjima dviju zemalja potvrdila osobni angažman u njihovom rješavanju.

Sagovornici su se složili da je Slovenija jedna od najznačajnijih zemalja investitora u BiH, ali da se suradnja na ekonomskom planu može unaprijediti, saopćeno je iz MIP-a BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: