BiH
0

Ivanić očekuje razgovor s predstavnicima SNSD-a o situaciji u koaliciji te dvije stranke

FENA
Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić je danas u Sarajevu kazao da očekuje da će u narednih desetak dana biti održan razgovor s predstavnicima SNSD-a u vezi sa situacijom u koaliciji ove dvije stranke.

„Mi nemamo velikih neslaganja o kadrovima, to nije tema kojom ćemo se mi baviti, ali imamo suštinsko neslaganje o tome šta je pozicija u koaliciji. PDP je jako pogođen osjećajem jednog broja ljudu da smo mi, maltene, morali pitati SNSD za dozvolu da imamo svog kandidata na izborima, što je samo po sebi politički, rekao bih, strašno nekorektno“, kazao je Ivanić.

Pogotovo, dodao je on, što mi nismo ni konsultovani niti pitani za eventualnog zajedničkog kandidata.

„PDP ima svoj stav, mi ćemo svoj stav uvijek imati i posebno nećemo dozvoliti neko naše potcjenjivanje. Mislim da je to tema o kojoj trebamo porazgovarati i očekujem da će u narednih desetak dana ti razgovori biti održani. Oni treba da razjasne stvari“, kazao je Ivanić.

Istaknuo je da SNSD može bez PDP-a, te da je prema tome na njima odluka.

„Oni imaju dovoljnu većinu i u parlamentu BiH i u Narodnoj skupštini RS-a da mogu formirati vladu. Ako su zainteresovani onda treba da porazgovoramo zaista o principima i pravilima u toj koaliciji. U protivnom, ne vidim neki veliki razlog zašto bi se u koaliciji ostajalo“, kazao je Ivanić.