Čudan ambijent
62

Ivanić: Nisu svi političari isti, a o granici pričaju mnogi koji nisu ni vidjeli kartu

Klix.ba
Mladen Ivanić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mladen Ivanić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nisu svi političari isti, poručio je večeras gostujući na Federalnoj televiziji član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

On je dodao kako bi volio da u Predsjedništvu imaju veći stepen usaglašavanja umjesto "besmislene retorike", a posebnu pažnju posvetio je pitanjima granice koju BiH tek treba riješiti sa susjedima.

"O granici su pričali mnogi koji nemaju pojma o čemu se tu radi. Govorili su da neće dati ni pedlja zemlje, a niko to ni ne traži. Nisu ni vidjeli kako izgleda karta i to selo kod Rudog koje je potpuno okruženo Srbijom. Problem je što se naše komisije već 14 godina time ne bave, a trebali bi", istakao je Ivanić.

On je dodao da se u posljednje vrijeme u našoj javnosti "pravi čudan ambijent da nam neko hoće nešto oduzeti", a da je za dogovor potrebno samo malo dobre volje, kao što je to bilo i sa Crnom Gorom.

"Uvijek ima rješenje kad se hoće. Normalni ambijent zavisi od ljudi, jesu li spremni da razgovaraju ili nisu. Evidentno je da smo Čović i ja kad je u pitanju Srbija spremni, a da Izetbegović nije zbog pritisaka javnosti. Mi uopšte nemamo stava, samo se takmičimo ko je veći branitelj. Srbija ne negira granicu, već samo moli da se ona ispravi gdje može. Nema tu prevara, tim prije što tamo žive Srbi", poručio je član Predsjedništva BiH.

Na pitanje o odnosu prema državi, rekao je da voli RS, ali da uvažava BiH te da će učiniti sve da ona funkcioniše na normalan način.

"Šta ja radim protiv BiH? Ako od mene neko očekuje odgovore na nepotrebna pitanja, kao što je za koga navijam, to neće čuti", poručio je na kraju.