Rekonstrukcija Vlade RS
0

Ivanić: Nije bitno ko je mandatar, kod Dodika je ključ

FENA
Mladen Ivanić
Mladen Ivanić
Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić smatra da je "nebitno“ ko je mandatar za sastav nove Vlade RS-a, kao i novi ministri, jer sve ključeve drži predsjednik RS-a Milorad Dodik.

Komentirajući nova kadrovska rješenja za pojedine resore u Vladi RS-a, Ivanić je u izjavi novinarima u Gradišci ocijenio da nema impresivnih imena, osim ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Steve Mirjanića, koji će, prema njegovoj procjeni, imati i najteži posao.

"Mirjanić ima iskustvo u prethodnom sistemu, ali mnoge su se stvari promijenile. Ne vjerujem da će tu biti super novih stvari, da će nas očekivati nešto snažno", tvrdi Ivanić.

Novi kadrovi SNSD-a u Vladi Željke Cvijanović trebali bi biti Radislav Jovičić, ministar unutrašnjih poslova, Stevo Mirjanić, ministar poljoprivrede, a Goran Mutabdžija bit će novi ministar prosvjete i kulture, dok Slobodan Stanić preuzima resor zdravlja. Ministar ekonomskih odnosa će biti biti Igor Vidović.

Ivanić je danas u Gradišci, gdje je održan radni sastanak PDP-a za izbornu jedinicu 2., iznio tvrdnju da će iduća godina biti u znaku "kraha“ SNSD-a.

Predsjednik PDP-a je rekao da je ovo drugi od devet sličnih sastanaka, koji će biti održani širom Republike Srpske prema novim izbornim jedinicama za izbore u Narodnoj skupštini RS-a.

Na sastanku u Gradišci bili su i članovi Glavnog odbora, funkcioneri i ključni ljudi u lokalnim odborima s područja općina Gradiška, Srbac, Laktaši i Prnjavor.

Glavni ciljevi sastanka su jačanje partijske organizacije i infrastrukture, te upoznavanja članstva i javnosti o političkim stavovima i inicijativama PDP-a.