BiH
0

Ivanić: Najbolje rješenje - zajednički stav parlamentarne većine

FENA
Još uvijek aktuelna parlamentarna većina u BiH treba da nađe zajednički odgovor na aktuelnu političku krizu u Bosni i Hercegovini, smatra Partija demokratskog progresa (PDP), jer je i nastala nakon nametnutih najnovijih odluka visokog predstavnika za BiH.

"To bi bilo najbolje rješenje. Zajednički stav parlamentarne većine bio bi pretpostavka za njen daljnji opstanak i u tom smislu bilo bi dobro ponuditi Savezu nezavisnih socijaldemokrata mandat predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH“, izjavio je danas u Sarajevu lider PDP-a Mladen Ivanić.

"Ako ne bude zajedničkog stava PDP neće učestvovati u parlamentarnoj većini, a mi svakako nemamo namjeru ponuditi svog kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara“, njegove su riječi.

Mladen Ivanić je jedan od predstavnika niza političkih stranaka u BiH koji danas u Sarajevu imaju konsultacije sa članovima Predsjedništva BiH o imenovanju mandatara za novi sastav Vijeća ministara BiH, nakon što je predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić podnio ostavku.

Ranijim protokolom nije bilo najavljeno da će ove konsultacije sa članovima državnog predsjedništva danas imati i Stranka demokratske akcije BiH, ali je najnovija informacija da će sastanak predstavnika ove stranke sa članovima Predsjedništva ipak biti održan danas poslijepodne.