BiH
0

Ivanić: Ministarstvo radilo na unapređenju imidža BiH

FENA
Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) Bosne i Hercegovine tokom cijele prošle godine radilo je na unapređenju imidža zemlje u svijetu, potaknuto činjenicom da je slika o BiH u svijetu puno lošija nego što jeste.

To je danas u Sarajevu izjavio ministar vanskih poslova BiH Mladen Ivanić tokom promocije publikacije "Imidž Bosne i Hercegovine" održane u MVP-u, saopćeno je iz ovog ministarstva.

Publikacija je nastala kao rezultat rada diplomatskog foruma "Imidž Bosne i Hercegovine i kako ga unaprijediti" koji su u ciklusu okruglih stolova zajednički organizirali MVP i Fondacija Fridrich Ebert.

To je posao koji treba nastaviti i u narednom periodu, a uspjeh je i činjenica da su u proces uključeni javnost, nevladine organizacije i drugi državni subjekti.

Osim ministra Ivanića, skupu su se obratili uvodničari ranijih okruglih stolova čiji su tekstovi uvršteni u ovu publikaciju Michael Weichart, direktor Fondacije Fridrih Ebert za BiH, Đorđe Latinović, savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Sabit Subašić, šef Odsjeka za analizu i planiranje MVP-a i prof. dr. Nenad Brkić.