{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ivanić: BiH nespremna za potpisivanje sporazuma s EU

F
16.6.2008. u 12:32
0
0
Ivanić: BiH nespremna za potpisivanje sporazuma s EU
0
Ivanić: BiH nespremna za potpisivanje sporazuma s EU
Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i lider Partije demokratskog progresa (PDP) RS-a Mladen Ivanić ocijenio je da se BiH nije dobro pripremila za krupan izazov poput potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU, kao i za ukidanje carina na poljoprivredne proizovde.
“Potpisivanje Sporazuma ne bi trebalo biti politički problematično, ali odrazit će se na život pojedinih kategorija stanovništva”, rekao je Ivanić.

On je u izjavi novinarima u Banjoj Luci upozorio da će Sporazum biti vrlo veliki udar na obično poljoprivredno domaćinstvo u BiH.

“Subvencije u EU su ogromne, a naša poljoprivreda je usitnjena i bez adekvatnih subvencija”, upozorio je Ivanić precizirajući da je najteži period pridruživanja EU upravo ovaj u kojem nema velikih fondova i finansijske podrške, a moraju se napraviti ozbiljne reforme na otvaranju tržišta.

On smatra i da će potpisivanje Sporazuma s EU preusmjeriti politički život u RS-u na praktične, manje ideološki problematične teme.

I pored toga, naveo je, očekuje se da bi BiH mogla veoma brzo aplicirati kao kandidat za priključenje EU.

“Nadam se samo da negativni trendovi u EU, poput referenduma u Irskoj, neće BiH zaustaviti na tom putu”, dodao je Ivanić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: