Goran Suvara
29

Ivana Begića pretukao muškarac koji je objavio njegov eksplicitni videosnimak

M. G.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Ivan Begić, bivši odbornik u Skupštini Grada Banja Luka i vlasnik televizije Tok TV, danas je prijavio policiji fizički napad koji tvrdi da je izvršio Goran Suvara. Prijavu su zaprimile lokalne vlasti oko 14:00 sati, a policija trenutno istražuje okolnosti incidenta.

Portparol Policijske uprave Banja Luka, Milana Stojanović, izjavila je da su prijavu primili, ali da trenutno ne mogu pružiti dodatne informacije o slučaju dok traje istraga.

Prema Begićevom izvještaju, napad se dogodio kada je neko zazvonio na njegova vrata, a on je izašao s kamerom u ruci. Tvrdi da ga je Suvara, čekajući na ulazu, vrijeđao i prijetio prije fizičkog napada.

Begić tvrdi da je uzvratio u samoodbrani, koristeći stativ kamere, nakon čega ga je Suvara napao više puta. Begić je pozvao policiju nakon što je Suvara pobjegao s mjesta događaja.

Incident je, prema Begiću, dokumentovan video snimkom, koji je dostavljen vlastima. Na kratkom snimku od 30-ak sekundi sa nadzorne kamere, iako ne prikazuje cijeli događaj, vidljiva je tuča u dvorištu Tok TV u Banjoj Luci.

Podsjećamo, Suvara je nedavno priznao da je upravo on objavio eksplicitni potno snimak na kojem je jedan od aktera Ivan Begić.