Nakon dvije godine
79

Ito Makoto završava misiju ambasadora Japana u BiH: Naišao sam na iskrenu podršku

B. R.
Ito Makoto, ambasador Japana (Foto: Ambasada Japana u BiH)
Ito Makoto, ambasador Japana (Foto: Ambasada Japana u BiH)
Ito Makoto završava misiju ambasadora Japana u Bosni i Hercegovini, a tom prilikom obratio se građanima Bosne i Hercegovine.

Najavio je da krajem ovog mjeseca odlazi iz, kako je istakao, prekrasne zemlje te dolazak novog ambasadora. Prema njegovim riječima, nastavit će se razvijati odnosi dvije zemlje.

"Tokom boravka, kako na privatnom, tako i na službenom planu, naišao sam na iskrenu podršku i saradnju brojnih prijatelja Bosne i Hercegovine i Japana. Zahvaljujući vašoj saradnji postigao sam veliki uspjeh u unapređenju bilateralnih odnosa. Još jednom želim vam izraziti iskrenu zahvalnost i poručiti da će naša ambasada nastaviti doprinositi osnaživanju naših čvrstih odnosa", naglasio je Makoto koji je dvije godine bio ambasador.

Naveo je da novi ambasador dolazi sljedeći mjesec.

"Radujem se vašoj ljubaznoj saradnji i podršci koju ćete mu pružiti, istoj onoj koju ste meni pružili. Želim vam sve najbolje i puno uspjeha", poručio je japanski ambasador.

Japan je jedna od država koje su značajno pomogle u obnovi Bosne i Hercegovine poslije rata. I danas je osjetan njegov angažman.