{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


ITEF – mjesto susreta više od 300.000 gledalaca

S
16.5.2011. u 09:39
0
1
ITEF – mjesto susreta više od 300.000 gledalaca
0
U periodu od 15.06 - 15.09.2011. godine održava se 4. Međunarodni putujući festival ekologije i turističkog filma – ITEF 2011. Festival se održava na nesvakidašnjoj lokaciji, u najmodernijim prevoznim sredstvima, autobusima Centrotrans Eurolinesa, što pruža sasvim novi način gledanja festivalskih filmova.
Neobična lokacija za održavanje festivala, te turistički i eko filmovi koji predstavljaju vrlo "gledljiv" sadržaj, recept su za savršen festival i savršeno putovanje. Jedinstven koncept festivala nudi zanimljivu lokaciju za posjet festivalu, drugačiju atmosferu i drugačije poglede.

Autobusi Centrotrans Eurolines-a koji operiraju na 28 međunarodnih linija, i ove godine će, kako pokazuju podaci o broju putnika na prethodnim festivalima, biti mjesto susreta više od 300.000 putnika koji će imati priliku bliže se upoznati sa turističkim destinacijama, kulturnim i historijskim naslijeđem zemalja učesnica, te međunarodnom načinu i stilu života.

Ovaj jedinstveni projekat za cilj ima promociju turizma, kao važnog segmenta razvoja svake ekonomije, ali i podizanje nivoa svijesti o važnosti očuvanja čovjekove prirodne okoline.

U okviru ovogodišnjeg festivala na programu će se naći filmovi iz devet zemalja svijeta, među kojima su The Taking Montenegro (Crna Gora), Kad Garden City kaže laku noć (BiH), Plava plaža (Hrvatska), Malaysia, the Heart of Southeast Asia (Malezija), te još mnogi zanimljivi filmski naslovi, koji su do sada ušli u konkurenciju za festivalske nagrade.

Učešće i potencijalno osvajanje jedne od tri prve nagrade obezbjeđuje autorima učešće na Splitskom festivalu eko i turističkog filma, ali i pravo nominacije za učešće na svim ostalim festivalima članicama Svjetske asocijacije turističkog i eko filma.

Međunarodni putujući festival ekologije i turističkog filma – ITEF realizira se u organizaciji kompanije Centrotrans Eurolines, agencije Mark IN i autora festivala, Janesa Tadića.

Medijski pokrovitelji festivala su: Bussines magazine, Gracija, Press RS, Sarajevo-x.com, eKapija.ba, BH-News.com, RSG radio, Večernji list, a do otvorenja festivala očekuje se podrška još nekih medija.

Više informacija o samom Festivalu ITEF može saznati na web-stranici www.itef.ba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: