Uhapšen na prijelazu Doljani
183

Italijan pokušao podmititi graničnog policajca sa 20 eura

Klix.ba
Granični prijelaz Doljani
Granični prijelaz Doljani
Državljanin Italije uhapšen je na graničnom prijelazu Doljani zbog pokušaja podmićivanja policijskog službenika. Kako je saopćeno iz Granične policije, on je pokušao podmititi službenika sa 20 eura.

Policijski službenik Jedinice granične policije Doljani je, 24. aprila u 14,20 sati na Međunarodnom graničnom prijelazu Orahovlje, pri kontroli autobusa italijanskih registarskih oznaka na izlazu iz BiH, uočio nepravilnosti u putnom listu za prijevoz putnika.

Zbog uočenih nepravilnosti policijski službenik je vozača autobusa, državljanina R. Italije, L.P. (1959.) informirao o počinjenom prekršaju kojem slijedi prekršajni nalog u iznosu od 200 KM, nakon čega mu je vozač ponudio novčanicu od 20 eura kako bi zanemario napravilnosti.

Državljanin Italije je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "davanje dara i drugih oblika koristi" isti dan lišen slobode, a zatim predat Općinskom sudu u Ljubuškom na dalje postupanje.

Na osnovu naloga dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona novčanica od 20 eura je privremeno oduzeta.

Također, prije nekoliko dana podnijet je Izvještaj o krivičnom djelu protiv još jednog državljanina Italije koji je pokušao podmititi policijske službenike. Riječ je o vozaču autobusa C. S. koji je 16. aprila na MGP Orahovlje, prilikom ulaska u BiH policijskim službenicima ponudio 40 eura ( dvije novčanice od 20 eura) da ne izvrše graničnu kontrolu autobusa.