{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Istraživanje: Trećina građana BiH smatra da je turizam najperspektivnija grana privrede

F
19.2.2007. u 11:20
0
0
Istraživanje: Trećina građana BiH smatra da je turizam najperspektivnija grana privrede
0
Istraživanje: Trećina građana BiH smatra da je turizam najperspektivnija grana privrede
Vlada SAD-a, putem Agencije američke vlade za međunarodni razvoj (USAID), objavila je da su rezultati nedavno provedenog istraživanja pokazali da trećina stanovnika BiH, dvostruko više nego godinu ranije, smatra da je turizam najperspektivniji sektor bh. privrede.
Putem Projekta podizanja konkurentnosti putem klastera (CCA), USAID je proveo istraživanje kako bi se izmjerili efekti prve kampanje podizanja svijesti javnosti o turizmu, pod nazivom «Turizam – blago nadohvat ruke».

Kampanja je povedena tokom zadnja tri mjeseca 2006. godine i bila je fokusirana na ekonomske prednosti razvoja turizma, saopćeno je iz USAID-a.

Gotovo polovina ispitanika rekla je da su primijetili kampanju, a više od 50 posto ispitanih smatra da je otvaranje novih radnih mjesta direktna prednost razvoja turizma.

Praćenje medija pokazalo je da se, u odnosu na prethodnu godinu, udvostručila učestalost priča o turizmu u novinama, na radiju i televiziji. Slogan kampanje, «Živim od svog rada – radim u turizmu» plasiran je putem ograničenog broja bilborda, radiodžinglova i reklama na javnim TV servisima. USAID podržava ekonomski razvoj u BiH unapređenjem sektora turizma i prerade drveta.

Ova kampanja provedena je u sklopu stalne podrške koju USAID osigurava turističkom klasteru u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: